Alsteråvägen 27, ÅLEM, Mönsterås

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 1.695.000 kr eller högstbjudande
Rum:
Status: Till salu
Hyreshus om tre hemtrevliga lägenheter + en rymlig lokal i centrala Ålem. Ledig ägarlägenhet om 3 r.o.k med superfin planlösning, stora rum och härligt ljus från stora fönster. Möjlighet finns att utöka boytan med lokalen i etage (ej uthyrd i dagsläget). Bergvärme och eget vatten ger rimliga driftskostnader.

 

Galleri

 

INTERIÖR

Boarea 309 kvm
Rumsbeskrivning Bra alternativ för dig som söker ett mindre hyreshus och vill ha möjlighet att bo själv och delfinansiera ditt eget boende. En stor fin trerummare finns ledig på det övre planet och även lokalen rakt under är ledig. Med relativt enkla medel skulle man kunna bygga om lokalen till bostad och skapa en riktigt stor och luftig etagelägenhet. Alternativt kan man bygga om lokalen till en separat lägenhet och hyra ut även denna.

Samtliga tre lägenheter i huset har trevliga planlösningar och är ljusa och fina med funkiskaraktär. Ägarlägenheten har ett mycket generöst ljusinsläpp och stora luftiga rum. Från det största sovrummet nås en liten balkong mot baksidan. Trägolv ligger i bägge sovrummen. I den generösa hallen finns lägenhetens badrum med wc och dusch. Allrummet är superfint med fönster i två väderstreck och plats för såväl soffgrupp som matsalsgrupp. Härifrån nås köket som är disponerat över ett arbetskök och en mindre matplats vid fönstret mot vägen.

På samma våningsplan finns en mysig tvårummare. Boytan fördelas över ett trevlig allrum med generöst med fönster, kök, hall, sovrum och ett fräscht badrum med wc och dusch.

På entréplanet finns förutom lokalen en supertrevlig och rymlig lägenhet, ett fd postkontor som byggts om till ett härligt modernt boende. Högt i tak och en annorlunda planlösning ger en skön atmosfär. Denna lägenhet fördelas över kök, allrum, två sovrum samt ett mindre rum som även det används som sovrum idag. Kan naturligtvis användas som en stor klädkammare eller dylikt. Därutöver ett fräscht wc med dusch.

Lokalen är luftig med stora glaspartier. Utöver det stora rummet finns här ett personalrum med pentry, en toalett, ett extra rum samt det gamla bankvalvet med säkerhetsdörr.

Huset fördelning enligt nedan:

Entréplan: 3 r.o.k, 84 kvm, hyra 5 900kr/månad + fd banklokal om 81 kvm, hyra 5 500 kr/månad (ledig).

Övre plan: 2 r.o.k, 60 kvm, hyra 3 552 kr/månad + 3 r.o.k, 84 kvm, 6 300 kr/månad (ledig).

Vind: Golvad vind med ståhöjd

Källare: 1/3 källare fördelad över tvättstuga, förrådsutrymme, pannrum mm.

Hyresintäkter, totalt med alla enheter uthyrda: 255 024 kr/år.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 2-vånings hyreshus
Byggnadsår 1950 Ombyggd/renoverad 2000-talet.
Uppvärmning Bergvärme -06, renoverad 2011
Energideklaration
Utfärdad den 16 mars 2009
Energiprestanda: 58 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Sidobyggnad: 2 kallgarage.
Fastighetsbet. Gunnarsmåla 1:5
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 49 534 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 30 491 kr  
VA: 5 498 kr
Renhållning: 4 475 kr
Försäkring: 9 070 kr
Taxeringskod 321
Taxeringsvärde 653 000 kr
Summa pantbrev 1 600 000 kr
Tomt
Areal: 1 541 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt avlopp. Eget vatten. Kommunalt vatten finns i gatan utanför, möjlighet finns att ansluta till detta. Vattenprov togs för ett par år sedan och visade att vattnet håller godkänd kvalitet (säljarens information).
Tillträde Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

Ålem är beläget ca 4 mil norr om Kalmar, strax intill E22:an mot Stockholm. Bra pendlingsavstånd till Oskarshamn, Mönsterås och Kalmar med goda bussförbindelser.
I det lilla trevliga samhället finns ICA-affär, bank, pizzeria, blomsteraffär och en bemannad bensinstation.
Här finns två små skolor, fina Skytteanska skolan med kulturhistoriska värden för åk 0-2 samt Alsteråskolan med ca 70 elever i åk 3-6. Skolgången fortsätter sedan med högstadiet i grannsamhället Blomstermåla och gymnasium i Mönsterås.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare
Direktnr:
Mobilnr: 0708-63 68 41
E-post: anders@gardefalk.se