Djursviksvägen 55, DJURSVIK, Torsås

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 3.295.000 kr eller högstbjudande
Rum: 13
Status: Till salu
Tillfälle att förvärva en pampig herrgård belägen i ljuvliga sommaridyllen Djursvik, mittemellan Kalmar och Karlskrona. Å-tomt och havsutsikt, 100 meter till strandkanten och fantastiskt vackra omgivningar. Helrenoverad i 2,5 plan, hela 500 kvm. Perfekt för B&B eller som ett generationsställe utöver det vanliga!

 

Galleri

 

INTERIÖR

Antal rum 13 rum varav 10 sovrum
Boarea + Biarea 500 kvm +  kvm
Rumsbeskrivning Välkommen till Djursviks Herrgård! En representativ, gedigen & klassisk herrgårdsbyggnad med anor från mitten av 1800-talet. Mycket vackert beläget i lilla kustpärlan Djursvik med helt fantastiska omgivningar. Här finns en liten mysig badplats, båtbryggor och fina fiskemöjligheter. Här passerar även den vackra Möreleden som sträcker sig flera mil utefter kusten, en fantastisk led att utforska området på. Fastigheten har det senaste året genomgått en omfattande renovering och håller idag genomgående ett mycket fint skick. Hela 500 kvm boyta, stora ljuvliga salar, magnifika sovrum, eldstäder. Ett nyrenoverat badrum på varje plan och ett nytt mycket rymligt kök i entréplanet ger bra förutsättningar för att driva pensionatsverksamhet, B&B eller liknande och detta har tidigare gjorts i byggnaden. Det härliga läget med ån som flyter förbi vid tomtgränsen, badrocksavstånd till badplatsen & de rofyllda idylliska omgivningarna, ett perfekt läge för avkoppling. Från i princip alla rum har man utsikt antingen över ån eller över den vackra lilla vikens bryggor, sjöbodar & båtar och här kan vi lova att gästerna kommer att stortrivas! Alternativt är detta stället för den stora släkten som vill dela ett underbart ställe att fira semestrar, jular & påsk tillsammans på. Eller kanske som ett fantastiskt permanentboende med pendlingsavstånd till såväl Kalmar som Karlskrona och som kan erbjuda den högsta livskvalitén.

Husets generösa boyta fördelas över 2,5 plan. Atmosfären är superfin med ljuvliga salar som flödar av ljus från många fönster. Utöver salar och stora genomgångsrum finns hela 10 sovrum varav flera i form av sovsalar. Här får mängder av bäddar plats! Slipade brädgolv, vita väggar och vitlaserade innertak skapar en ljuvlig sommarkänsla. Entréplanet fördelas över två underbara sovsalar, kök, badrum, entréhall samt en matsal. Den stora ljusa hallen som möter upp innanför de välkomnande pardörrarna är superfin! Luftig, ljus och med en stor öppning mot matsalen och två glasade dubbeldörrar ut mot den fina rundade stenterrassen med ljuvlig vy över baksidans grönska och åns förbiflöde. Detta rum blir en underbar frukostmatsal med plats för flertalet bord. Intill ligger det superfräscha rymliga köket som är helt oanvänt. Stilrent och funktionellt med gott om utrymme i form av många skåp och rejäla arbetsytor.
De två sovsalarna är rymliga, fräscha och luftiga, verkligen jättefina. I salen mot ån finns dessutom en maffig murad eldstad. I anslutning till hallen finns ett helkaklat alldeles nytt badrum. Ljust, rymligt & fräscht modernt. I anslutning till gavelns groventré finns dessutom en fräsch mindre tvättstuga, nyrenoverad även denna.
Plan två kan nås via två vackra slipade trätrappor, en via hallen och en via köket. Den stora möblerbara genomgångssalen har samma fina ljusa karaktär som hallen vid entrén med flertalet spröjsade fönster där ljuset flödar in. På detta plan finns två stora sovsalar varav en med öppen spis och balkong mot ån. Vidare finns ett stort rum med fönster mot baksidan och ett sovrum med utgång till den ljuvliga balkongen på gaveln mot havet. Badrummet på detta plan går i samma stil som entréplanet, oanvänt även detta.
Plan tre har en fin vindskaraktär med snedtak, charmiga vinklar och vrår. En stor sal binder samman de fyra sovrum som finns här, två på vardera gaveln, samtliga jättemysiga med en hänförande utsikt. Salen skulle kunna fungera utmärkt som ett stort samlingsrum med tv, biljardbord, pingisbord eller vad man kan tänkas vilja ha. Längs med hela utrymmet löper en rad med flertalet garderober, mycket praktiskt när man är många. Här kan alla få en egen garderob! Här finns även en liten fräsch kaklad gästtoalett.


Renoveringar genomförda det senaste året:

1- Samtliga innerväggar har fått nya gipsskivor
spacklad och vitmålad.
2- Grovhyvlade och vitmålade brädor i
gammal stil monterad på samtliga
innertak.
3- Gamla utanpå liggande kablar annat
elsystem borttagen i hela huset, nytt
elsystem inbyggd i väggar installerat.
4- Slitna lister, smyg och foder i hela huset
ersätt med nya i gammal stil.
5- Samtliga dörrar, altandörrar och fönster
har bytts ut. Fönstren är treglas med
U- värde 0,8. Fabrikat, svenska Nordan.
6- Ventilation monterad i samtliga rum.
7- Alla trappor slipade och oljade.
8- Nytt vatten och avloppssystem i samband
med de nya badrummen.
9- Två helt nya badrum och en toalett
enligt rådande normer gällande tätskick,
matta osv...
10- Nytt kök från danska JKE med granit
bänkskivor och nya köksmaskiner.
11- Ny tvättstuga med nya maskiner och
tätskick och golvbrunn.
12- Balkonger renoverade, nya golv samt
metallräcke slipade och målade.
13- Utvändigt, fasaden rengjorda och
målade.
14- Trägolv i huset där det behövdes,
slipat och oljad.
15- Även nödvändiga ingrepp gällande
källarutrymmen, tomten och vinden.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 2,5 plans herrgårdsbyggnad
Byggnadsår 1827
Uppvärmning Elradiatorer & eldstäder
Energideklaration
Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare + torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Balkong på en gaveln med ljuvlig havsutsikt.
Balkong på andra gaveln med utsikt över trädgården och ån.
En trappa ned från köket finns en gammal fin &rymlig vinkällare med en vacker trädörr. Intill finns en bastu och dusch.
Fastighetsbet. Kroka 2:26
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 52 422 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 41 000 kr  
VA: 4 422 kr
Försäkring: 7 000 kr
Kommentar Ej använt vatten och avlopp under ägandetiden. 4422 kr är den fasta avgiften, tillkommer 34 kr/m3.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 137 000 kr
Summa pantbrev 2 248 000 kr
Tomt
Areal: 4 325 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

OMRÅDET: Djursvik är en liten pärla beläget mellan Kalmar & Karlskrona. Området är ljuvligt vackert med små havsvikar, skir ekskog och en blandad bebyggelse av fritidsstugor och genuina vackra trähus från förra sekelskiftet. Sommartid lever byn upp genom alla sommargäster och här finns en fin liten sandstrand där barnen samlas. Här finns även några mindre småbåtshamnar och en gammal festplats där det fortfarande anordnas valborgsmässofirande varje år.
Några kilometer norrut finns en fin golfbana, Möre Golf och det fina naturreservatet Örarevet, väl värt ett besök. Provianterar gör man i Söderåkra, ett par kilometer västerut. På senare år har en del av fritidshusen i Djursvik förvandlats till åretruntboende och området har blivit mer levande året runt.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare