Fatabursvägen 17 B, SKÄLBY, Kalmar

Objekttyp: Bostadsrätt
Pris: 1.050.000 kr
Avgift: 4975 kr.
Status: Till salu
Trevligt planerad lägenhet på tredje våningen med fin utsikt och hiss. Härligt rymlig inglasad balkong med högt läge rakt i väster. F.d. trerummare med borttagen vägg mellan ett sovrum och köket vilket med enkla medel kan återställas om man så önskar. Välskött & hemtrevligt. Nära till Netto och Skälby.

 

Galleri

 

INTERIÖR

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea + Biarea 70 kvm + 5 kvm
Rumsbeskrivning Lägenhet med ett högt fint läge på omtyckta Skälby! Belägen på tredje våningen med bekvämligheten i form av hiss i huset. Det höga läget ger en fin vy från den mycket rymliga inglasade balkongen över baksidans härligt grönskande gård. Perfekt västerläge mot eftermiddags- och kvällssolen gör detta till lägenhetens stora plusvärde. Ett jättehärligt utrymme som blir ett extra rum under vår, sommar och höst. Gott om plats för en skön utegrupp och perfekta förhållanden för balkongodling. Tomater, gurka, citrus- & olivträd, här kan allt trivas och frodas!

Lägenheten har genomgående äldre ytskikt men är trevlig, ljus, välskött och fräsch. En vägg har tagits ner mellan köket och ett före detta sovrum vilket ger en trevlig & social planlösning. Behöver man ett till sovrum kan detta givetvis återställas med ganska enkla medel och man får ändå ett rymligt kök samt en bra storlek på rummet. Även lägenhetens andra sovrum är stort och rymmer dubbelsäng.
Allrummet har fönster i väster samt glasad dörr mot balkongen vilket ger ett ljust fint rum. Trevligt burspråk mot gården, vita väggar och parkettgolv. Badrummet är neutralt med vita kaklade väggar, våtrumsmatta, dusch, wc och handfat. Sammantaget är detta en trevlig lägenhet i bra storlek som har potential att bli jättefin!
 

LÄGENHET

Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 3 av 3, hiss finns
Ekonomi
Begärt pris: 1 050 000 kr
Avgift: 4 975 kr/mån inkl värme, VA och kabel-TV
Andel i föreningen: 0.24629%
Andel av årsavgift: 0,25124 %
Driftskostnad 4 000 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 4 000 kr  
Beräknat antal pers: 1
 

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1955-56 Ombyggt 93-95
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 9 juni 2009
Energiprestanda: 170 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

FÖRENING

Namn Brf Hagtorpet
Information Kalmars största förening består av 24 byggnader med 495 lägenheter. Dessutom finns det 79 lokaler, garage och parkeringsplatser finns att hyra. Separat kö till föreningens p-platser och garage. God ekonomi i föreningen, se årsredovisning. Hemsida www.kalmarhus10.se.

Stammarna byttes -95 och då totalrenoverades lägenheterna.
2004-2006 glasades samtliga balkonger in + nybyggda miljöhus.
2010-2011 Omläggning av yttertak.
2011 Ombyggnad av källarlokal till lägenhet.
2012 Passérsystem, entré- och källardörrar.
2012-2013 Spolning av avloppsstammar.
2017 Renovering av tvättstugor. Fönsterbyte.

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Com Hem ( grundutbud på ca 15 kanaler som ingår i månadsavgiften ). Internet: Fiber - Lan (Telia) 100 mbit.
Bostadsrättstillägg (försäkringstillägg för hemförsäkring) igår i avgiften.

Till varje lägenhet finns vindsförråd, matkällare, gemensamt cykelrum, tvättstugor med torkutrymmen. Finns även möjlighet att hyra hobbyrum och mc-garage. Släpvagn finns att låna! Bastu samt övernattningsrum med 3 bäddar finns för föreningens medlemmar samt föreningslokal som kan hyras för fester och sammankomster. 2014 gjorde man låsbyte på alla lägenhetsdörrar. 2017 installerades ett gym i källaren på Fatabursvägen 11.

På området finns fina uteplatser, grillplatser, boule/kubb bana, basketkorg samt fotbollsplan. Nära till stor matbutik, pizzeria, busshållplats och trevliga grönområden.

Vicevärdsexpeditionen är öppen måndagar kl 18.00-19.00. Tel: 0480-18682.

Vicevärdar Johanna Persson och Hans Olsson 0771-860-860
Kontaktperson Riksbyggen
Telefonnummer 0771-860 860
 

ÖVRIGT

Området: Skälby är ett av Kalmars många gröna områden nära stadens centrum. Området är lugnt & stillsamt men ändå på bekvämt cykelavstånd från citykvarteren kring Kvarnholmen.
Här finns en fin 4H-gård med djur och välbevarade byggnader som återger lantgårdens gamla atmosfär. Gården är barnvänlig och trafikfri och här finns även Kalmars största lekplats, ett perfekt utflyktsmål för alla med småbarn! Man kan titta på kor, hästar, får och klappa kaniner. Fik med pannkakor, mackor, glass mm till hyfsade priser finns också. Det går även fint att ta med sig picknick och breda ut filtar på de stora fina gräsmattorna.
Mataffär och grillkiosk finns i anslutning till bostadsområdet, så även busshållplats med bra kommunikationer till city och fina Funkaboskolan ligger endast ett stenkast bort. Välkommen till Skälby!

Karta

Ansvarig mäklare

Dennis Andersson
Fastighetsmäklare