Sommarlovsvägen 11, LINDSDAL, Kalmar

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 1.995.000 kr
Rum: 6
Status: Budgivning pågår
Enplansvilla med ett mycket trevligt läge ett stenkast från Sjöängsskolan i omtyckta Lindsdal. Uppfräschningsbehov men en bra planerad boyta med tre stora sovrum, rymligt allrum och två badrum. Dessutom finns en hel källarvåning att inreda, en stor altan helt skyddad från insyn och ett fristående garage.

 

Galleri

Budgivning

2018-02-20, 13:26 - Budgivare 1 - 1 995 000 kr

Visningar

Visning  2018-02-24 Kl 11:00 - 12:00 Välkommen!

 

INTERIÖR

Antal rum 6 rum varav 4 - 5 sovrum
Boarea + Biarea 114 kvm + 107 kvm
Rumsbeskrivning Bra belägen villa på lugna Sommarlovsvägen i centrala Lindsdal. Helt nära till skola & förskola, perfekt för barnfamiljen.
Huset har en trevligt planerad boyta om 114 kvm i ett plan. Behöver man större svängrum eller fler sovrum så finns dessutom en hel källarvåning att ta i anspråk. Här finns stora möjligheter att i princip dubbla boytan. Idag finns här en gillestuga, två inredda sovrum, ett riktigt stort och ett mindre, samt en rejäl tvättstuga med bastu och dusch. Därutöver finns en klädkammare och en matkällare.
På entréplanet finns idag tre stora sovrum. Enligt originalritningen på huset har här funnits fyra sovrum och detta kan med relativt enkla medel återställas om man så vill. Vidare finns ett vardagsrum med utgång till altanen, ett kök bestående av arbetskök och matsalsdel (utgång till däcket även här) samt två stycken badrum, ett med dusch och ett med badkar. Ytskikten behöver över lag fräschas upp men planlösningen är jättebra och behöver inte ändras om. Huset har alla förutsättningar att bli jättetrevligt! I köket har en vattenläcka ställt till det men detta kommer säljarens försäkringsbolag att rätta till inom kort.

Tomten har ett lugnt och skyddat läge och mellan hus och garage finns en mycket trevlig altan som effektivt skyddas från insyn och kalla vindar genom plank. Här skulle en rund pool nedsänkt i däcket kunna passa helt perfekt! Bra solläge här i väster och väl tilltagen yta. Här får man rum med ett matbord med plats för många gäster, solstolar, grill & krukodling. Det skyddade läget skapar ett mikroklimat och här kan nog såväl citroner som oliver odlas och trivas, ett fantastiskt extra rum sommartid!
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1978
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 8 februari 2018
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Stor altan kringgärdad av plank och till hälften under tak. Riktigt rymlig och helt skyddad från insyn.
Fastighetsbet. Max 1
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Fristående garage.
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 42 200 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 17 000 kr
El: 9 000 kr  
VA: 7 200 kr
Renhållning: 4 000 kr
Försäkring: 5 000 kr
Kommentar Driftkostnaderna avser år 2015 då familjen bodde i huset. Senare år har huset varit uthyrt i perioder varför driftskostnaderna inte är relevanta.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 235 000 kr
Summa pantbrev 1 880 000 kr
Tomt
Areal: 794 kvm
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

Området: Lindsdal är beläget ca en mil om norr om Kalmar och är en av de mest omtyckta villaförorterna för Kalmars barnfamiljer. I Lindsdal finns två skolor,
Lindsdalsskolan (årskurs 1 - 9) som ligger väster om Lindsdals centrum samt Sjöängsskolan (årskurs 1 - 6) som är beläget öster om Kalmarvägen.
I centrum finns Ica Supermarket, vårdcentral, bibliotek, pizzeria, frisör, sporthall & apotek. Här finns också en fin handelsträdgård, Knutssons Blommor.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare