Arendalsgatan 6, TEGELVIKEN, Kalmar

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 3.795.000 kr eller högstbjudande
Rum: 6
Status: Till salu
Mycket hemtrevlig villa med ett ypperligt läge i omtyckta Tegelviken! Supermysig atmosfär interiört med välskötta ytskikt, härligt allrum & kök i öppen planlösning med eldstad, inbyggt uterum, inbyggd altan och inredd källarvåning. Skyddad, mycket privat, lättskött och ombonad trädgård. En pärla som bör upplevas!

 

Galleri

 

INTERIÖR

Antal rum 6 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea + Biarea 90 kvm + 56 kvm
Rumsbeskrivning Mycket bra alternativ för er som letar villa i de attraktiva stadsdelarna söder om järnvägen i centrala Kalmar! Läget är skyddat & privat på fina och lugna Arendalsgatan i Tegelviken med cykelavstånd till allt vad stan har att erbjuda samt ett stenkast från fina naturområden. Ett mycket trevligt område med fin småstadskänsla och flera bra skolor och förskolor på bekvämt avstånd.

Huset är genomgående mycket välskött och trivsamt. Boytan är beräknad till ca 90 kvm. Därutöver tillkommer den inredda källaren med två fina sovrum. Övrigt utrymme här nere är tvättstuga med bastu och dusch samt ett praktiskt förråd.
Entréplanet med det öppna allrummet som ansluter till såväl köket som det mysiga inbyggda uterummet inbjuder till social samvaro. Den vackra eldstaden är här centralt placerad med stor mysfaktor som sprider skön värme och trivsel till hela utrymmet. Här vill man umgås! Kanske en lång middag i brasans sken och efterföljande kaffe med avec i fåtöljerna som ryms intill spisen medan glöden falnar? Eller kanske bara en god bok i det ombonade uterummet, ett superfint utrymme med glasade dörrar till såväl trädgården som altanen. Sommar, höst & vår blir den inglasade altanen dessutom ett extra rum. Plats för många vid matbordet här och ett helt perfekt rum för sommarens luncher och grillmiddagar när vädret inte tillåter utemiddagar på det fina trädäcket på husets baksida. Husets kök renoverades 2002 och känns fortfarande tidlöst och fräscht. Mycket hemtrevligt och praktiskt med väl tilltagna arbetsytor och gott om skåp.
Det övre planet nås via en trappa i hallen och fördelas över ett jättefint sovrum samt två mindre rum, lämpliga som barnrum eller kanske kontor. Alternativt tar man bort väggen mellan dessa två rum och återställer det stora sovrum det var från början. Alla tre rummen är fräscha & fina. Här finns också ett fint badrum som renoverades 2009 med rustikt klinkergolv och finstämd pärlspont på väggarna. Samma år renoverades också entréplanets gästtoalett, smakfullt & helkaklat i svart och vitt.
Sammantaget har huset en mycket hemtrevlig atmosfär. Ett hus att bo in sig i och trivas i från start helt enkelt!

Den lilla lättskötta trädgården är verkligen supermysig! Baksidan är helt skyddad och ombonad med murgröna klättrande på skyddande plank som effektivt skyddar från såväl insyn som kalla vindar. En liten privat & grönskande oas!
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1953 ombyggt 1983
Uppvärmning Vattenburen värme, luft-vattenvärmepump
Energideklaration
Utfärdad den 7 december 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 56 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isolerfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betong och tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Rymligt inglasad uterum samt en härlig altan med privat läge.
Fastighetsbet. Kantarellen 3
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Jättemysig och fräsch liten gäststuga.
Garage.
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 32 706 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 18 600 kr   (15600 kWh)
VA: 7 000 kr
Renhållning: 2 900 kr
Försäkring: 4 206 kr
Kommentar I försäkringen ingår lösöre.
Elförbrukning inkl. värme och varmvatten är ca 15 600 kWh/år varav hushållsel 4 500 kWh.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 816 000 kr
Summa pantbrev 1 450 700 kr
Tomt
Areal: 708 kvm
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

Området: Tegelviken ligger ca tre kilometer sydväst om centrum och är ett av Kalmars attraktivaste bostadsområden. Här bor du lugnt och barnvänligt med närhet till jättefina rekreationsområden & bad. Kalmarsundsparken och Stensös fina motionsslingor finns på bekvämt promenadavstånd och i närområdet finns omtyckta Falkenbergsskolan, flera förskolor, länssjukhuset, Södercentrum och Giraffens köpcentrum.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare