Storgatan 68 C, Kattrumpan, Kalmar

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 6.500.000 kr eller högstbjudande
Rum:
Status: Till salu
Det optimala boendet i centrala Kalmar?! Fantastiskt townhouse i 1 1/2 plan + en helt magisk takterrass med utsikt över Domkyrkan och Kattrumpans charmiga takåsar. Därutöver en ljuvligt prunkande innergård och parkeringsplats.Två supermysiga studentlyor med egen ingång, separata badrum & gemensamt kök genererar inkomster på ca 110 000 kr/år! Ett mycket sällsynt tillfälle!

 

Galleri

 

INTERIÖR

Boarea + Biarea 202 kvm + 97 kvm
Rumsbeskrivning Tillfälle att förvärva ett exklusivt townhouse med ett mycket attraktivt läge mitt på pittoreska Kattrumpan! Med 150 meter till badplatsen och ett par hundra meter till Stortorget så kan du helt enkelt inte bo bättre i centrala Kalmar! Huset inrymmer två studentlyor med gemensamt kök vilket idag genererar en inkomst på ca 110 000 kr/år (lågt satta hyror i dagsläget, med tanke på det attraktiva läget skulle dessa kunna höjas). Vill man inte ha hyresgäster kan denna yta med relativt enkla medel integreras i det egna boenden. Till huset hör en prunkande innergård som delas med två grannar och som är en idyllisk grönskande dröm, helt avskilt från trafik och stadens larm. Det stora plusvärdet är dock den helt fantastiska & generöst tilltagna takterrassen som är en av centrala Kalmars absolut finaste med en ljuvlig vy över Domkyrkan och de charmerande takåsarna i kvarteret.

Huset uppfördes på 20-talet och är ombyggt med hjälp av arkitekter år 1989 samt 2003 & 2007 till ett boende utöver det vanliga. Bostadsytan fördelas över två plan + ett litet loft i anslutning till utgången till terrassen. På det nedre planet finns två entréer, en separat till uthyrningslyorna och en huvudentré till det egna boendet. I entrén finns här en ljus trevlig hall och ett toppfräscht spabadrum med en fin bastu. Helkaklat med dusch, wc, tvättmaskin och torktumlare. Stilrent, rymligt och superfint!
Övervåningen nås via en trappa med härlig rymd. Här uppe möts man av ett vackert allrum med integrerat kök. Härligt ljusinsläpp genom flera takfönster ger ett mycket trivsamt rum. Fin plats finns för stort matbord och soffgrupp. Köksdelen är superfräsch & stilren med all tänkbar komfort. Vinkyl, gott om skåp och arbetsytor samt all maskinell utrustning du behöver. På detta plan finns även två ljusa och trevliga sovrum samt ett snyggt och modernt renoverat badrum med både dusch och jacuzzi.
Den öppna trappan upp till terrassen och det mysiga lilla loftplanet badar i ljus från stora fönster samt en glasad altandörr. Uppe på terrassen njuter man av sol och utsikt hela dagen och fram till solnedgången. Den väl tilltagna ytan ger plats för såväl matbordsmöblemang och soffgrupp som solstolar och grill. Ett helt ljuvligt ställe att avnjuta förmiddagsfikat eller sommarmiddagen tillsammans med goda vänner på. Vyn & miljön häruppe är helt enkelt svårslagen!

De två uthyrningslägenheterna har gemensam ingång till köket som man delar och kanske är detta Kalmars trevligaste studentboenden? Med tillgång till den tysta fina innergården och gångavstånd till allt du behöver samt den härliga rymden i bostaden bor man helt enkelt perfekt! Köket är fräscht och trevligt. De bägge bostäderna är identiska och fördelas över ett stort rum med härlig takhöjd och ett smart loft med plats för dubbelsäng och förvaring i form av inbyggda hyllor. Därutöver var sitt kaklat badrum med dusch och tvättmaskin.
Från huvudbostadens hall skulle man kunna öppna upp mot gästlägenheterna och integrera ett rum och behålla en lägenhet alternativt integrera hela ytan och då får man ett riktigt rymligt och unikt boende med plats för den riktigt stora familjen.

Under hela huset finns en uppvärmd källare om hela 97 kvm med många olika möjligheter, perfekt för hemmafixaren, olika hobbies, förvaring av dyra cyklar, plats för egen verkstad eller liknande. Sammantaget är detta ett helt unikt boende som bör upplevas på plats, välkommen på visning!


Se vår film på Youtube!

https://youtu.be/nhxczmTU-HU

Kopiera länken och klistra in i din webläsare.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 1 1/2 plan
Byggnadsår 1989 Tillbyggt/ombyggt 2003, 2007 och 2010
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad
Energiklass: E
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Betong, trä.
Fasad: Trä, betong
Fönster: 3-glas isolerfönster
Bjälklag: Betongbalkar, trä
Tak: Falsad bandplåt
Övrigt Taxeringsvärdet är: 3 597 000 kr

Ägarlägenheten har en boyta om ca 120 kvm.

Studentbostäderna har en sammanlagd boyta om ca 85 kvm.

Det uppvärmda källarplanet har en yta om ca 97 kvm.

Intäkterna ligger idag på ca 110 000 kr/år men dessa skulle kunna justeras och förmodligen kan man ha betydligt högre intäkter med tanke på det oerhört attraktiva läget.

Ägarlägenheten har golvvärme i hela entréplanet samt i köket och badrummet på plan 2.

Centraldammsugare är installerad.


Ombyggnad/tillbyggnad och renoveringar:

Uthyrningslägenheterna ritades och byggdes 2003 med hjälp av Strindbergs arkitekter.

Trappan och takterrassen ritades och byggdes 2007, även detta med hjälp av Strindbergs arkitekter.

Tvättstuga, badrum och bastu vid entrén byggdes 2010.

Köket renoverades 2014.

Badrummet på plan 2 renoverades 2015.

Huset målades utvändigt 2018-2019.

Nya ytterdörrar, säkerhetsdörrar 2019.

Ny kyl och frys 2019.
Fastighetsbet. Bagaren 22
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 49 550 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 16 000 kr
El: 21 800 kr   (12608 kWh)
VA: 5 500 kr
Renhållning: 2 250 kr
Försäkring: 4 000 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 349 kr
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 597 000 kr
Summa pantbrev 3 500 000 kr
Tomt
Areal: 134 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning Samfällighet med 25 % ägarandel.
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc. Gemensamhetsanläggning: Kalmar Bagaren GA:1, Samfällighet: Kalmar Bagaren S:1. Gemensam trädgårdstomt med parkering för tre fastigheter varav Bagaren 22 har en andel av 25 % och 1 st p-plats ingår.
Förmån: Avtalsservitut: Elservis Mm, 0880IM-03/27249.1
Förmån: Officialservitut Avlopp, 0880K-02/106.2
Förmån: Officialservitut Gångväg, 0880K-02/106.3
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0880K-02/106.1
Tillträde Enligt överenskommelse

Karta

Ansvarig mäklare

Dennis Andersson
Fastighetsmäklare
Direktnr:
Mobilnr: 0705-193553
E-post: dennis@gardefalk.se