Idrottsgatan 8, FÄRJESTADEN, Mörbylånga

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 2.295.000 kr eller högstbjudande
Rum: 3
Status: Budgivning pågår
Supermysig och toppfräsch mindre villa i centrala Färjestaden! Stor gammaldags trädgård med ett jättebra läge intill idrottsplatsen. Nytt tak, nyanlagda stora soldäck, lyxig utejacuzzi och fristående garage med rymligt gästrum. Eldstad och mycket fin & smakfull interiör!

 

Galleri

Budgivning

2020-02-25, 16:30 - Budgivare 2 - 2 220 000 kr

2020-02-24, 14:25 - Budgivare 1 - 2 200 000 kr

 

INTERIÖR

Antal rum 3 rum varav 2 sovrum
Boarea + Biarea 70 kvm + 80 kvm
Rumsbeskrivning Smakfullt renoverad mindre villa med ett lugnt och centralt läge i omtyckta Färjestaden! Jättefin stor trädgårdstomt med uppvuxna fruktträd kringgärdad av insynsskyddande häck. Härliga generösa trädäck, påkostat utespabad med bubbelfunktion att nyttja året runt och ett ljuvligt vinterisolerat uterum. Hel källare under hela huset ger möjlighet att utöka boytan. Synlig murstock här nere och djupa fönsternischer samt rustika murade sittbänkar ger fina möjligheter att skapa ett sällskapsrum utöver det vanliga! Ett rymligt och fräscht sovrum i det fristående garaget fungerar utmärkt för gäster och här ryms en hel familj på besök.
Från fastigheten har man bekvämt gångavstånd till köpstan, den mysiga hamnen som sjuder av liv sommartid och flera fina badplatser. Ett bekvämt & bekymmersfritt boende för den lilla familjen alternativt för paret utan hemmavarande barn!

Interiören i huset är verkligen supermysig! Vitmålade brädgolv, synlig murstock i tegel och vitlaserade träpaneler på väggarna skapar en rustik och gedigen känsla och den centralt placerade täljstenskaminen sprider såväl skön värme som trivsel under den kalla säsongen. Atmosfären är mycket ljus, somrig och luftig. Boytan fördelas över en storstuga med kök i öppen planlösning, två sovrum samt ett rymligt badrum. Därutöver blir det härliga uterummet som ett extra vardagsrum med gott om plats. Bägge sovrummen är jättefina med trevlig fönstersättning, ett större och ett mindre. Badrummet är tidlöst, smakfullt och toppfräscht. Helkaklat, ljust och rymligt med ett fint runt fönster och såväl badkar som dusch. Köket är modernt och fräscht och här finns all komfort du kan önska + bra med arbetsytor.

Alla ytskikt är genomgångna och här är det bara att flytta in och börja trivas. Detta är en pärla som bör upplevas på plats, varmt välkomna på visning på Idrottsvägen 8!
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 1-plansvilla med källare
Byggnadsår 1943
Uppvärmning Direktverkande el/täljstenskamin
Energideklaration
Utfärdad den 27 oktober 2014
Energiklass: F
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Totalrenovering genomförd 2014 med ny el, VVS, ny dränering, nya fönster, tilläggsisolerad fasad och nya ytskikt samt nytt kök och badrum. Isolerat uterum 2017 och nya generösa soldäck och stort spabad 2017. Nytt tak 2016. Robotgräsklippare ingår i köpet.
Fastighetsbet. Färjestaden 1:129
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Generös garagebyggnad om hela 60 kvm med isolerat gästrum samt snickarbod. Förrådsbod/fd lekstuga.
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 22 391 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 13 000 kr  
VA: 4 273 kr
Renhållning: 600 kr
Sotning: 1 000 kr
Försäkring: 3 518 kr
Kommentar Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift: 7778 kr.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 037 000 kr
Summa pantbrev 1 466 250 kr
Tomt
Areal: 1 596 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

Färjestaden är den största tätorten på Öland. Orten har ett bra läge intill Ölandsborn och är idag i princip en närförort till Kalmar. Färjestaden växer idag i areal så det knakar med flera trevliga nya bostadsområden anpassade för barnfamiljerna. Idag är även områdena Saxnäs, Björnhovda, Runsbäck och Eriksöre mer eller mindre anslutna till orten.
Den gemytliga hamnen har på senare år fått ett riktigt lyft med ett flertal mysiga restauranger och caféer med härliga uteserveringar. Här är det sommartid ett myller av folk och ett trevligt inslag är cykelfärjan Dessi som trafikerar Kalmar - Färjestaden hela sommarsäsongen. Väl värd en trevlig utflykt under fina sommarkvällar! Intill hamnen finns också en fin badplats med en härlig pir att sola på.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare
Direktnr:
Mobilnr: 0708-63 68 41
E-post: anders@gardefalk.se