Össby, ÖSSBY, Mörbylånga

Objekttyp: Tomt
Pris: 550.000 kr eller högstbjudande
Yta: 1138 kvm.
Status: Till salu
Fantastiskt vackert tomtläge med obruten havsutsikt i Össby, en av sydöstra Ölands pärlor! Bra förutsättningar för byggnation med plan & lättbebyggd mark, färdigt positivt förhandsbesked och möjlighet till anslutning till det kommunala vatten- & avloppsnätet. 500 m till havet på liten grusväg över öppen hagmark.

 

Galleri

 

INTERIÖR

Rumsbeskrivning Helt fantastisk läge att förverkliga sin fritidshusdröm på! Utmed Össbys idylliska byväg ligger tomten som har styckats av från en av gårdarna i byn. Här finns verkligen fina förutsättningar att skapa ett boende utöver det vanliga. Från tomten har man en obruten vy över öppen åkermark, betade strandängar och hav. Utsikten bör upplevas på plats då det är svårt att få bilder som kan matcha verkligheten! Från tomtgränsen promenerar man ner till strandängarna på en liten grusväg och en vackrare promenad en fin sommarmorgon för morgondoppet är nog svår att finna. Lite söderut i den pittoreska lilla byn finns en badplats med den fina vita sand som är östra Ölands signum. Hit hittar inte turisterna utan denna strand nyttjas främst av de boende i området.
Tomten är nyligen avstyckad och har en area om 1097 kvm. Positivt förhandsbesked för byggnation är klart, kontakta ansvarig mäklare för att få ta del av detta. Anslutning till kommunalt vatten & avlopp är ett stort plus!

Kostnad för anslutning till vatten & avlopp: ca 178 000 kr (information från Mörbylånga kommun januari 2018).
 

BYGGNAD

Energideklaration
Krävs ej för denna byggnadstyp
Fastighetsbet. Össby 1:13
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Tomt
Areal: 1 138 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc. Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp, 08-ÅS-156
Tillträde När avstyckningen är klar
 

ÖVRIGT

Össby är en genuin idyll på sydöstra Öland och en av de populärare byarna för fritidsboende. Bygatan kantas av fina små torp & fritidshus samt några få gårdar. Nere vid havet finns en vacker liten sandstrand dit de stora turistmassorna inte hittar. I närområdet finns mängder av fina utflyktsmål, södra udden med fyren Långe Jan, vackra Näsby, Grönhögen med fin golfbana, Eketorps fornborg m.m. Naturen är också fantastisk med Stora Alvaret och östra sidans vackra strandängar och öppna odlingslandskap.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare
Direktnr:
Mobilnr: 0708-63 68 41
E-post: anders@gardefalk.se