Kastlösa Bygata 22, KASTLÖSA, Mörbylånga

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 1.795.000 kr eller högstbjudande
Rum: 7
Status: Till salu
Tillfälle att förvärva en riktigt genuin ölandsidyll i vackra Kastlösa! Avstyckad gård med klassiskt utformad huvudbyggnad, en helt kringbyggd innergård med ljuvlig atmosfär och en stor prunkande bakre trädgård utan insyn. Därutöver gedigna uthus och lador i sten med stora utrymmen och utvecklingsmöjligheter.

 

Galleri

Visningar

Visning  2019-04-19 Kl 10:30 - 12:30 Välkommen!

Visning  2019-04-20 Kl 10:30 - 12:30 Välkommen!

 

INTERIÖR

Antal rum 7 rum varav 3 - 4 sovrum
Boarea + Biarea 170 kvm + 50 kvm
Rumsbeskrivning Fint tillfälle för dig som drömmer om att restaurera en genuin kringbyggd ölandsgård! Här finns alla de rätta ingredienserna för att skapa en idyll med mycket fin atmosfär. Ett ställe att nyttja som ett fritidshus med plats för hela släkten eller som ett permanentboende med största livskvalitet. De stora utrymmena i lador och uthus ger mängder av möjligheter. Verkstad, ateljé, djurhållning eller loppis? Alternativt bygger man om och inreder något av de ljuvligt vackra uthusen i sten till gästboende utöver det vanliga.

Huset har genomgående äldre ytskikt men är välskött och har en mycket fin atmosfär. Boytan fördelar sig över stora ljusa rum med en härlig karaktär från byggåret kring förra sekelskiftet. Spröjsade fönster, sal med burspråk, målade spegeldörrar, eldstad och stort bondkök. Den gedigna trappan i öländsk kalksten sätter standarden direkt. Entréhallen är stor och möblerbar och här finns en svängd trappa till det övre planet. Rakt fram ligger salen med parkettgolv och plats för matsalsbord i det vackra burspråket. Intill ligger förmaket, ett ljuvligt rum med vackert ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Vacker fiskbensparkett, finstämda blommiga tapeter och eldstaden skapar trivsel. Utöver dessa rum finns på entréplanet den f.d. kammaren, det stora ljusa köket med gott om svängrum, en köksingång samt ett badrum.
Det övre planet har även det en mycket fin atmosfär. Snedtak, speglade trädörrar och ljusa sovrum. Dessutom ett allrum med plats för soffgrupp. I två av rummen finns synliga vitmålade murstockar vilka ger en rustik känsla. Här får man plats med riktigt många sängplatser och kan hysa såväl barn och barnbarn som gäster!

Trädgården är en prunkande oas! I bakkant skyddar höga rustika murar av finaste kalksten mot insyn och innergårdens kringbyggnation likaså. Här får du vara helt ifred och totalt ostörd av grannarna på den vackra bygatan.
Välkommen till en pärla i en av södra Ölands vackraste byar!

Det mesta av lösöret ingår i försäljningen, dock kommer säljaren att plocka med sig en del saker. Fastigheten lämnas i befintligt skick avseende flyttstädning.

Fastigheten är besiktigad och säljs med friskrivningsklausul då säljarna inte varit bosatta på fastigheten.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp Kringbyggd ölandsgård
Byggnadsår 1909
Uppvärmning Direktverkande el och eldstad
Energideklaration
Krävs ej för denna byggnadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning: Krypgrund+ liten källardel
Stomme: Timmer
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Fastighetsbet. Kastlösa 18:2
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Ladugård, delvis i sten med stora utrymmen.
Brygghus i sten.
Gårdshus i sten.
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 27 920 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 15 452 kr  
VA: 4 213 kr
Renhållning: 1 332 kr
Försäkring: 6 923 kr
Beräknat antal pers: 1
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 155 000 kr
Summa pantbrev 150 000 kr
Tomt
Areal: 4 645 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

Området: Kastlösa är en riktig pärla på sydvästra Öland! Den levande lilla byn är en av södra Ölands finaste med en blandning av genuina kringbyggda gårdar, fina sommartorp och fritidshus. Omgivningarna är helt fantastiskt vackra. Här möter världsarvet Södra Ölands odlingslandskap havet i väster och Stora alvaret i öster. För den naturintresserade är området ett mecka av olika upplevelser.
Byn är belägen ca 1 mil söder om centralorten Mörbylånga med mataffärer och service och ca 3 mil norr om södra udden. I närområdet finns mängder av fina utflyktsmål, till exempel Ottenby fågelstation, Grönhögen Golf, Eketorps fornborg och flera fina badplatser utmed både västra och östra kusten.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare
Direktnr:
Mobilnr: 0708-63 68 41
E-post: anders@gardefalk.se