Grankullavägen 391, GRANKULLAVIK, Borgholm

Objekttyp: Fritidshus
Pris: 795.000 kr eller högstbjudande
Rum: 1
Status: Till salu
200 meter från strandlinjen i Grankullavik och 4 km från Byxelkrok ligger denna charmiga lilla ölandspärla! Enkel standard utan vatten och avlopp men med fina utvecklingsmöjligheter. Underbart vackert läge med havsglimt från farstukvisten, gles lövskog kring husknuten och drivor av gullvivor på den stora tomten om 1 800 kvm.

 

Galleri

 

INTERIÖR

Antal rum 1 rum varav 1 sovrum
Rumsbeskrivning Fint tillfälle för dig som drömmer om att restaurera ett klassiskt torp med äldre charm på Ölands attraktiva norra udde! Läget är mycket vackert alldeles intill den fina havsviken i Grankullavik. Ett stenkast från strandkanten och viss havsutsikt har man från den stora vackra naturtomten. Från husknuten är det ett kort promenadavstånd till morgondoppet, en vacker cykeltur till Bödabuktens sanddyner och likaså till Byxelkrok. Samtidigt är det lite lugnare sommartid än utmed västra kusten med dess intensiva turistliv.

Boningshuset med okänt byggår är litet, enkelt & charmigt. Huset rymmer en liten hall, ett kök med bevarad vedspis och kokplattor, ett mysigt sovrum samt ett litet loft. Bygg till och renovera med känsla för husets karaktär och ålder du har ett riktigt litet smultron ställe! Tomtens storlek ger möjlighet även till gästhus, Attefallare eller vad man behöver. Fastigheten ligger utanför detaljplan och det åligger köparen att kontrollera med Borgholms kommun vad som får byggas i området.

Fastigheten säljes med friskrivningsklausul från säljarens sida varvid köparen uppmanas att noggrant undersöka fastigheten i alla delar före bindande köpekontrakt undertecknas.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 1-plans mindre stuga
Byggnadsår Okänt
Uppvärmning Vedspis
Energideklaration
Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Övrigt Boningshuset är grovt uppskattat 25 kvm + loft.
Obs! förrådsbyggnaden i norr ägs av grannen norrut.
Fastighetsbet. Böda Kronopark 2:101
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Gästbod
Förrådsbod med utedass.
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Taxeringskod 213
Taxeringsvärde 204 000 kr
Tomt
Areal: 1 800 kvm
Vatten/avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas.
Möjlighet finns att ansluta till Nabbelunds vatten- & avloppsförening. Kostnad för framdragning till tomtgränsen och anslutning: 160 000 kr (information från ordföranden i föreningen 2019-05-20)
 

ÖVRIGT

OMRÅDET: Grankullavik ligger längst upp på Ölands norra udde. Den fina havsviken har Ölands bästa fiskevatten och är ett mecka för den naturintresserade. I närområdet finns mängder av fina utflyktsmål. Trollskogen med vindpinade martallar och långa stenstränder, Bödabuktens milslånga fantastiska sandstrand, Byxelkrok med pittoresk hamn och folkliv, fyren Långe Erik mm. Ölands norra udde brukar därutöver vinna solligan de flesta somrar=det perfekta stället att tillbringa sin fritid på!

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare
Direktnr:
Mobilnr: 0708-63 68 41
E-post: anders@gardefalk.se