Fatabursvägen 11 B, SKÄLBY, Kalmar

Objekttyp: Bostadsrätt
Pris: 800.000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4151 kr.
Status: Till salu
2 r.o.k. med rymlig inglasad balkong i skönt söderläge och sol hela dagen! Hiss i huset och mycket välskött och trevlig förening med stora grönskande grönytor i området. Fina grill- & lekplatser, gym, övernattningslägenhet och stor festlokal. Härligt allrum med fint ljusinsläpp, trevligt kök och sovrum i bra storlek.

 

Galleri

Visningar

Visning  2018-11-24 - Ring för bokning!

 

INTERIÖR

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea + Biarea 57 kvm + 5 kvm
Rumsbeskrivning Hissen tar dig bekvämt upp till denna lägenhet om 2 rum och kök på andra våningen. Här är det den underbara inglasade balkongen som är det stora plusvärdet. Perfekt läge i söder och hit hittar solen hela dagen. Skön utsikt härifrån över föreningens jättefina och mycket välskötta grönområden. Här har du överblick över boulebanan, grillplatsen, lummiga träd och buskar samt de stora klippta gräsytor som pryder gården. Detta utrymme blir ett naturligt extra rum under stora delar av året.
Planlösningen är trevlig med kök och sovrum i lugnt och svalt norrläge och allrummet samt balkongen mot södersidan. Köket är ljust och hemtrevligt med vita luckor, fin fondtapet och fräscht golv. Gott om skåp samt plats för matbord vid fönstret. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och här finns två inbyggda garderober. Allrummet är rymligt med fint ljusinsläpp via stora fönster samt från balkongen som nås från detta rum.
 

LÄGENHET

Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 2 av 3, hiss finns
Ekonomi
Begärt pris: 800 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 151 kr/mån inkl värme, VA och kabel-TV
Andel i föreningen: 0.20709%
Andel av årsavgift: 0,2076 %
Reparationsfond fn. 4 594 kr
Driftskostnad 4 000 kr/år
Driftskostnad, varav
El: 3 000 kr  
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnaderna är schablonmässigt framtagna.
Allmänt Härlig inglasad balkong med söderläge. Vindsförråd samt matkällare. Tvättstuga i källaren. Gym i källaren.
 

BYGGNAD

Byggnadsår 1955 Ombyggnad 1993-94
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 9 juni 2009
Energiprestanda: 172 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
 

FÖRENING

Namn Brf Hagtorpet
Information Kalmars största förening består av 24 byggnader med 495 lägenheter. Dessutom finns det 79 lokaler, garage och parkeringsplatser finns att hyra. Separat kö till föreningens p-platser och garage. God ekonomi i föreningen, se årsredovisning. Hemsida www.kalmarhus10.se.

Stammarna byttes -95 och då totalrenoverades lägenheterna.
2004-2006 glasades samtliga balkonger in + nybyggda miljöhus.
2010-2011 Omläggning av yttertak.
2011 Ombyggnad av källarlokal till lägenhet.
2012 Passérsystem, entré- och källardörrar.
2012-2013 Spolning av avloppsstammar.
2017 Renovering av tvättstugor. Fönsterbyte.

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Com Hem ( grundutbud på ca 15 kanaler som ingår i månadsavgiften ). Internet: Fiber - Lan (Telia) 100 mbit.
Bostadsrättstillägg (försäkringstillägg för hemförsäkring) igår i avgiften.

Till varje lägenhet finns vindsförråd, matkällare, gemensamt cykelrum, tvättstugor med torkutrymmen. Finns även möjlighet att hyra hobbyrum och mc-garage. Släpvagn finns att låna! Bastu samt övernattningsrum med 3 bäddar finns för föreningens medlemmar samt föreningslokal som kan hyras för fester och sammankomster. 2014 gjorde man låsbyte på alla lägenhetsdörrar. 2017 installerades ett gym i källaren på Fatabursvägen 11.

På området finns fina uteplatser, grillplatser, boule/kubb bana, basketkorg samt fotbollsplan. Nära till stor matbutik, pizzeria, busshållplats och trevliga grönområden.

Vicevärdsexpeditionen är öppen måndagar kl 18.00-19.00. Tel: 0480-18682.

Vicevärdar Johanna Persson och Hans Olsson 0771-860-860
Kontaktperson Riksbyggen
Telefonnummer 0771-860 860
 

ÖVRIGT

Området: Skälby är ett av Kalmars många gröna områden nära stadens centrum. Området är lugnt & stillsamt men ändå på bekvämt cykelavstånd från citykvarteren kring Kvarnholmen.
Här finns en fin 4H-gård med djur och välbevarade byggnader som återger lantgårdens gamla atmosfär. Gården är barnvänlig och trafikfri och här finns även Kalmars största lekplats, ett perfekt utflyktsmål för alla med småbarn! Man kan titta på kor, hästar, får och klappa kaniner. Fik med pannkakor, mackor, glass mm till hyfsade priser finns också. Det går även fint att ta med sig picknick och breda ut filtar på de stora fina gräsmattorna.
Mataffär och grillkiosk finns i anslutning till bostadsområdet, så även busshållplats med bra kommunikationer till city och fina Funkaboskolan ligger endast ett stenkast bort. Välkommen till Skälby!

Karta

Ansvarig mäklare

Dennis Andersson
Fastighetsmäklare