Videungsvägen 1 A, RINKABYHOLM, Kalmar

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 1.795.000 kr eller högstbjudande
Rum:
Status: Budgivning pågår
Renoveringsobjekt med fin utvecklingspotential i attraktiva Rinkabyholm! Mycket trevligt läge med fri baksida utan insyn mot naturområde. Daterad interiör men supertrevlig planlösning, fint ljusinsläpp & eldstad. Mysig uppvuxen trädgård med fruktträd, växthus, damm & fin stenmur i tomtgränsen.

 

Galleri

Budgivning

2018-10-15, 21:05 - Budgivare 1 - 1 795 000 kr

 

INTERIÖR

Boarea + Biarea 129 kvm + 75 kvm
Rumsbeskrivning Trevligt alternativ för dig som letar renoveringsobjekt i Kalmars närhet! Fina förutsättningar finns här att skapa ett jättetrevligt boende med ett mycket bra läge, privat och lite avskilt men ändå med gångavstånd till skola, förskola och livsmedelsaffär. Den mysiga och insynsskyddade trädgården gränsar till det fina grönområde som sträcker sig från samhället ner till havslinjen. Fina promenadstråk i Ekös och Dunös fantastiska miljöer finns med andra ord precis runt knuten.

Villan har genomgående äldre ytskikt och är nu redo för en ny generation. Boytan är trevligt disponerad och huset har en fin atmosfär. Boytan fördelas idag över 1,5 plan. Därutöver finns en hel källarvåning att utveckla om man behöver mer utrymme. På entréplanet finns idag ett stort kök med eldstad, ett trevligt allrum med fint ljus, ett sovrum samt ett badrum. Därutöver en rymlig hall samt en entréveranda med stora fönster mot trädgårdens grönska.
På det övre planet finns två rum, ett lite större och ett något mindre samt en toalett. Balkongen nås från det mindre rummet. Fin vy härifrån över det angränsande naturområdet.

Med engagemang, arbete och energi har huset de rätta förutsättningarna att bli jättefint. Det trevliga naturnära läget utan insyn, den lummigt uppvuxna trädgården och villans fina känsla. Varmt välkomna till Videugnsvägen 1 A!

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul, fråga gärna fastighetsmäklaren vad detta innebär.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 1½-plansvilla med källare
Byggnadsår 1965 ombyggt 1991
Uppvärmning Olja
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Balkong mot baksidan samt fin stenlagd uteplats i anslutning till entrén.
Fastighetsbet. Rinkaby 10:61
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Fristående garage.
Växthus.
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 49 523 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 22 000 kr
El: 12 000 kr  
VA: 3 823 kr
Renhållning: 6 200 kr
Sotning: 2 000 kr
Försäkring: 3 500 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Uppvärmning: olja. Nuvarande ägare har haft en temperatur på 28 grader, därav hög uppvärmningskostnad.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 524 000 kr
Summa pantbrev 86 100 kr
Tomt
Areal: 1 209 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Servitut etc. Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 08-IM1-48/63
Last, Avtalsservitut: Kraftledning mm, 08-IM1-49/282
 

ÖVRIGT

Området: Rinkabyholm är en av Kalmars absolut mest omtyckta närområden. Här har man cykelavstånd till centrala Kalmar samtidigt som det kustnära läget ger mycket fina naturområden utmed Östersjöns vackra strandlinje. Oerhört fina strövområden finns här ut mot t ex Ekö & Dunö och även flera mysiga badplatser är belägna i närområdet. En perfekt boendemiljö för barnfamiljen! Den trivsamma skolan samlar områdets barn i årskurs 1 - 6 och här finns även givetvis förskola. Service finns även i form av livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack och frisör.
Den planerade utbyggnaden av den sk Södra Staden och omdragningen av gamla E 22:an till utanför samhället gör att området andas framtidstro och hopp.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare