Örntorp 242, ÖRNTORP, Kalmar

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 1.000.000 kr Acceptpris
Rum: 9
Status: Till salu
Fastighet med utvecklingsmöjligheter strax utanför Läckeby! Härligt fritt läge med fin utsikt över åkrar & hästhagar, lantligt & idylliskt. Stor fd. affär i två plan med två separata lägenheter. Uthus som skulle kunna omvandlas till stall eller liknande. Visst renoveringsbehov men rejäl boyta och möjlighet till hyresintäkter.

 

Galleri

 

INTERIÖR

Antal rum 9 rum varav 6 - 7 sovrum
Boarea + Biarea 216 kvm + 108 kvm
Rumsbeskrivning Fritt, lantligt & vackert läge ca 2,5 kilometer utanför omtyckta Läckeby. Här finns fina möjligheter att skapa ett härligt boende på landet för den stora familjen. Det rejäla huset i två plan har tidigare inhyst en affär, numera är det ombyggt till två stycken separata lägenheter. Trädgården är stor och här finns fina uthus, kanske kan detta vara ett alternativ för dig med egen verksamhet som är i behov av utrymme? Alternativt för dig som vill ha någon form av djurhållning. Inga grannar precis inpå kan kanske passa familjen med hundar och kanske kan det stora uthuset byggas om till stall eller fårhus?

Huset har ett visst eftersatt underhåll men här finns fin potential. Stora ljusa rum, eldstad på övre plan, två fullt utrustade kök och badrum mm. Lägenheten på entréplanet har ingång från baksidan. Boytan fördelar sig över fyra rum & kök. Två sovrum (ett större & ett mindre barnrum), ett genomgångsrum, ett stort härligt allrum samt ett badrum. Genomgångsrummet fungerar utmärkt att använda till t ex kontor.
Den övre lägenheten nås från den västra gaveln genom en separat ingång. Denna lägenhet fördelas över fem rum och kök. Ett sovrum finns på det nedre planet i anslutning till trappan upp. På det övre planet finns en stor hall samt tre sovrum, stort allrum, kök & badrum. Allrummet är mycket rymligt & ljust med vackert parkettgolv och fönster i tre väderstreck. Här finns en vacker murad eldstad och gott om plats för flera sittgrupper. Jättefin utsikt från hela detta plan över det kringliggande öppna landskapet.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 2-plansvilla
Byggnadsår 1949
Uppvärmning Kombipanna ved/el
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Balkong på övre plan.
Fastighetsbet. Örntorp 3:13
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Stort uthus + ett mindre förråd.
Växthus.
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 44 300 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 13 000 kr
El: 20 400 kr  
Renhållning: 3 500 kr
Sotning: 900 kr
Försäkring: 4 800 kr
Övrigt: 1 700 kr
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 836 000 kr
Summa pantbrev 765 000 kr
Tomt
Areal: 2 060 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp (ej godkänt).
Servitut etc. Last, Ledningsrätt: Tele, 08-ÅBY-1084
Tillträde Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

Området: Örntorp är beläget ca 2,5 km väster om Läckeby. Området är mycket idylliskt! Öppna åkrar och betad hagmark genombrutet av småländska stenmurar och slingrande småvägar. Bebyggelsen är genuin med vackra äldre gårdar och fina torpställen. Väster om byn tar de småländska skogarna vid och österut breder ett öppet jordbrukslandskap ut sig. Närheten till Läckeby samt till Kalmar gör läget idealiskt för familjen som vill bo på landet men med närhet till skola och förskola och med pendlingsavstånd till jobb och service.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare