Ståthållaregatan 52 C, SÖDRA OMRÅDET, Kalmar

Objekttyp: Bostadsrätt
Pris: 1.195.000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3460 kr.
Status: Budgivning pågår
Fräsch och stilren tvåa högst upp i huset. Härlig stor inglasad balkong med plats för soffgrupp och odlingar. Snyggt renoverat kök och badrum med bubbelbad. Bra läge på omtyckta Södra området med närhet till sjukhuset, Södercentrum, hav & natur. Bekvämt cykelavstånd till Kvarnholmen.

 

Galleri

Budgivning

2018-04-24, 15:10 - Budgivare 1 - 1 100 000 kr

 

INTERIÖR

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 57 kvm
Rumsbeskrivning Lägenheten är mycket trevlig och fräsch. Ytskikten är genomgående fina och neutrala med nya golv, tapeter, målade väggar och nylackerade garderobsdörrar. Boytan är väl planerad med en rymlig hall med marmor vid entrén och en praktisk klädkammare som välkomnar. Direkt till höger ligger det stilrena köket, detta renoverades 2010 i vitt. Släta luckor utan handtag, snyggt vitt kakel och massiv ekbänkskiva med infälld induktionshäll. Köksutrustning i övrigt: diskmaskin, kyl & frys, inbyggd varmluftsugn och en rostfri fläktkåpa. Plats för ett mindre matbord vid fönstret, ett större bord får utan problem plats i det trevliga allrummet. Sovrummet är ljust, rymligt och hemtrevligt. Plats för dubbelsäng och fyra garderober. Intill ligger badrummet som är utrustat med bubbelbadkar, wc och handfat.
Lägenhetens allrum och inglasade balkong är boendets stora plusvärde! Under stora delar av året kan balkongen nyttjas och den rymmer såväl soffa som solstolar. Här finns alla möjligheter att odla tomater, gurka, citroner & oliver. Ett härligt utrymme att koppla av i och njuta av även under blåsiga dagar. Allrummet är jättetrevlig med plats för matsalsbord och stor soffgrupp. Fint fönsterparti och glasad dörr mot balkongen. Välkomna på visning!
 

LÄGENHET

Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi
Begärt pris: 1 195 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 460 kr/mån inkl värme, VA
Andel i föreningen: 0.7121%
Andel av årsavgift: 0,7113 %
Reparationsfond fn. 2 929 kr
Driftskostnad 4 000 kr/år
Kommentar Schablon för driftskostnader.
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt Inglasat uterum.

Garageplats: Till garageplatsen är det separat kö. Likaså till parkeringsplatsen.

Internet: Bredband. Leberantör: Telia.

TV. Kabeltv.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1951
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Finns för närvarande inte
Energiprestanda: 175 kWh/m² (Atemp) och år
 

FÖRENING

Namn Riksbyggen Kalmarhus nr 8
Information Föreningen består av 5 byggnader uppförda 1951-53 med 135 bostadsrätter, 15 garage, 15 motorcykelplatser och 96 parkeringsplatser varav 5 st besöksparkeringar. Separat kö till garage och parkeringsplats.

Matkällare, Cyckelförråd, Bastu och Tvättstuga. Större förråd på vinden. Finns även möjlighet att hyra hobbyrum.

Bredband & Kabel-TV. Bostadsrättstillägg på hemförsäkringen bekostas av föreningen. Stammarna är bytta 1995. Föreningens fastigheter är i mycket gott skick: tak och fönster har renoverats löpande under 2001-04 samt under år 2014-15 har även balkongerna blivit inglasade.

Vid övrig info kontakta Sig-Britt Svantesson 0480-168 99.
 

ÖVRIGT

Området:
Södra området är ett av Kalmars absolut attraktivaste bostadsområden. Här bor du lugnt och barnvänligt med närhet till jättefina rekreationsområden & bad. Kalmarsundsparken och Stensös fina motionsslingor finns på bekvämt promenadavstånd och i närområdet finns omtyckta Falkenbergsskolan, fina Vasaskolan, flera förskolor, länssjukhuset, Södercentrum och Giraffens köpcentrum. Cykelavstånd till allt och den fina småstadskänslan i området gör boendet trivsamt och bekvämt.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare