Stallgärdsgatan 4 B, SKÄLBY, Kalmar

Objekttyp: Bostadsrätt
Pris: 850.000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3794 kr.
Status: Till salu
Trevlig lägenhet på fina Skälby! 2 r.o.k. med inglasad balkong och fin vy över det intilliggande grönskande koloniområdet. Hiss i huset. Stabil förening, tillgång till fräscht och bra utrustat gym, gästlägenhet och stor samlingslokal med uteplats. Stora grönytor i området med boulebana, mysiga grillplatser & fotbollsplan.

 

Galleri

 

INTERIÖR

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea + Biarea 51 kvm + 5 kvm
Rumsbeskrivning Fin och hemtrevlig lägenhet på Skälby, alldeles intill områdets fina koloniområde och med en kort promenad till Kalmars 4H-gård. Från lägenhetens härliga inglasade balkong med fint söder- & solläge har man en härlig vy över grönskan och de fina planteringarna på kolonilotterna alldeles nedanför. Ett av lägenhetens stora plusvärden!

Lägenhetens planlösning är väl planerad och funktionell. Ytan fördelas över ett vardagsrum, kök, sovrum och badrum. Den inglasade balkongen blir ett ljuvligt extrarum under stora delar av året. Allrummet är trevligt med fint glasparti med burspråk mot söder. Lättmöblerat med parkettgolv och neutralt vita väggar. Köket rymmer matplats för 4 personer. Maskinellt utrustat med spishäll, fläkt, kyl/frys, inbyggd varmluftsugn och micro. Badrummet är fräscht med vita halvkaklade väggar och våtrumsmatta. Duschplats med vikbara väggar, wc, tvättställ samt handdukstork. Förvaringsutrymme finns i lägenheten i form av två garderober i hallen samt städskåp. Därtill två garderober i sovrummet som utan problem rymmer en stor dubbelsäng. Välkommen på visning!
 

LÄGENHET

Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 2 av 3, hiss finns
Ekonomi
Begärt pris: 850 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 794 kr/mån inkl värme, VA och kabel-TV
Andel i föreningen: 0.19059%
Andel av årsavgift: 0,18818 %
Reparationsfond fn. 3 283 kr
Driftskostnad 4 000 kr/år
Kommentar Schablonmässigt framtagna driftskostnader.
Tillträde Enligt överenskommelse
Allmänt Inglasad balkong i trevligt söderläge mot koloniområdet.
Vindsförråd, matkällare, cykelrum och tvättstuga i huset.
Föreningen har ca 250 parkeringsplatser och 50 garageplatser med separat kö.
 

BYGGNAD

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1955 Totalrenoverat 1994
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år
 

FÖRENING

Namn Brf Hagtorpet
Information Kalmars största förening består av 24 byggnader med 495 lägenheter. Dessutom finns det 79 lokaler, garage och parkeringsplatser finns att hyra. Separat kö till föreningens p-platser och garage. God ekonomi i föreningen, se årsredovisning. Hemsida www.kalmarhus10.se.

Stammarna byttes -95 och då totalrenoverades lägenheterna.
2004-2006 glasades samtliga balkonger in + nybyggda miljöhus.
2010-2011 Omläggning av yttertak.
2011 Ombyggnad av källarlokal till lägenhet.
2012 Passérsystem, entré- och källardörrar.
2012-2013 Spolning av avloppsstammar.
2017 Renovering av tvättstugor. Fönsterbyte.

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Com Hem ( grundutbud på ca 15 kanaler som ingår i månadsavgiften ). Internet: Fiber - Lan (Telia) 100 mbit.
Bostadsrättstillägg (försäkringstillägg för hemförsäkring) igår i avgiften.

Till varje lägenhet finns vindsförråd, matkällare, gemensamt cykelrum, tvättstugor med torkutrymmen. Finns även möjlighet att hyra hobbyrum och mc-garage. Släpvagn finns att låna! Bastu samt övernattningsrum med 3 bäddar finns för föreningens medlemmar samt föreningslokal som kan hyras för fester och sammankomster. 2014 gjorde man låsbyte på alla lägenhetsdörrar. 2017 installerades ett gym i källaren på Fatabursvägen 11.

På området finns fina uteplatser, grillplatser, boule/kubb bana, basketkorg samt fotbollsplan. Nära till stor matbutik, pizzeria, busshållplats och trevliga grönområden.

Vicevärdsexpeditionen är öppen måndagar kl 18.00-19.00. Tel: 0480-18682.

Vicevärdar Johanna Persson och Hans Olsson 0771-860-860
Kontaktperson Riksbyggen
Telefonnummer 0771-860 860
 

ÖVRIGT

Området: Skälby är ett av Kalmars många gröna områden nära stadens centrum. Området är lugnt & stillsamt men ändå med bekvämt cykelavstånd till citykvarteren kring Kvarnholmen. En litet kolonilottsområde gränsar till Stallgärdsgatan och skapar grönska och gemyt.
Intill bostadsområdet finns också en fin 4H-gård med djur och välbevarade byggnader som återger lantgårdens gamla atmosfär. Gården är barnvänlig och trafikfri och här finns även Kalmars största lekplats, ett perfekt utflyktsmål för alla med småbarn! Man kan titta på kor, hästar, får och klappa kaniner. Fik med pannkakor, mackor, glass mm till hyfsade priser finns också. Det går även fint att ta med sig picknick och breda ut filtar på de stora fina gräsmattorna.
Mataffär och grillkiosk finns i anslutning till bostadsområdet, så även busshållplats med bra kommunikationer till city och fina Funkaboskolan ligger endast ett stenkast bort. Välkommen till Skälby!

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare