Österlånggatan 18, MÖRBYLÅNGA, Mörbylånga

Objekttyp: Villa, 1 familjs friliggande
Pris: 2.600.000 kr eller högstbjudande
Rum: 7
Status: Till salu
Helt fantastiskt havsläge i fina Gamla Köpingen i Mörbylånga! I första raden mot havet och med obruten havsutsikt ligger detta mycket trevliga hus med många plusvärden. Ljuvlig terrass i bästa söderläge med svårslagen utsikt, härligt inbyggt trädäck, mysig & hemtrevlig interiör och inte minst endast 50 meter till badet!

 

Galleri

 

INTERIÖR

Antal rum 7 rum varav 4 sovrum
Boarea + Biarea 149 kvm +  kvm
Rumsbeskrivning Toppläge i Mörbylångas fina gamla del, Gamla Köpingen! Längst ner på Österlånggatan med fri vy över havet rakt i söder ligger det hemtrevliga huset, ett av Mörbylångas bästa lägen. Här njuter man av det härliga havsläget från terrassen, från trädgården och från matplats och sovrum. Från fastighetens gräns nås havslinjen med Kalvhagens badplats & stora härliga gräsytor på mindre än 100 meter! Ett stenkast bort finns dessutom en lång härlig badbrygga och en mindre småbåtshamn. Campingen intill är inget stort störningsmoment, endast under de intensivaste semesterveckorna är den belagd och då har man en ljuvligt uppvuxen syrenhäck samt ett plank som skyddar från insyn. Övriga delar av året är området helt stillsamt med endast hav, himmel & en obruten horisont som närmsta granne.

Huset har en fin & mycket trivsam atmosfär. Fina sällskapsrum på entréplanet med utgångar till det ljuvliga trädäcket som blir den givna samlingspunkten under sommaren och som genom sitt skyddade läge kan nyttjas från tidig vår till sen höst. Övrig boyta på detta plan är en stor hall och ett badrum samt en groventré, ett rymligt ljust sovrum och tvättstuga med groventré i den vidbyggda delen som byggdes till 2008. Köket är ett jättefint rum som flödar av ljus genom fönster i tre väderstreck. En helt fantastisk matdel med utgång till altanen samt med fönster mot havsvyn blir det perfekta stället för långa middagar. Arbetsköket är mycket praktiskt utformat med bardisk mot matdelen och gott om arbetsytor och köksskåp. Allrummet är även det ljust, trivsamt och fint. En vacker eldstad sprider värme och mys och hjälper till att värma upp huset under de kallare årstiderna.
På det övre planet finns tre bra sovrum samt en möblerbar hall och ett wc med dusch. Från sovrummet i söder nås den helt fantastiska terrassen. Här finns gott om plats för sittgrupp och solstolar och utsikten över Kalmarsund och närområdet är verkligen helt magisk!

Det här är en fastighet som bör upplevas på plats. Det underbara läget gör sig helt enkelt ännu bättre i verkligheten, välkommen på visning!

Se även vår film på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=w6slwWetWSY&feature=youtu.be

Kopiera länken och klistra in i din webläsare!
 

BYGGNAD

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1981 ombyggt 2008
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Övrigt Ljuvligt trädäck i perfekt söderläge. Helt omgärdat av plank som skyddar mot insyn & kalla vindar. Fin rundad stensättning av öländsk kalksten i mitten där det tidigare låg en rund pool.
Terrass på övre plan med svårslagen panoramavy över havet! Rymligt och plats för stor sittgrupp.
Fastighetsbet. Vattumannen 4
 

ÖVRIGA BYGGNADER

Vidbyggt garage och förråd.
 

ALLMÄNT OM FASTIGHETEN

Driftskostnad 33 298 kr/år
Driftskostnad, varav
Uppvärmning: 12 682 kr
El: 6 218 kr  
VA: 8 162 kr
Renhållning: 1 436 kr
Sotning: 1 000 kr
Försäkring: 3 800 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar El: Förbrukning 6218 kWh.
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 1 391 000 kr
Summa pantbrev 3 250 000 kr
Tomt
Areal: 543 kvm
Typ: Trädgårdstomt
Vatten/avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Tillträde Enligt överenskommelse
 

ÖVRIGT

Området: Mörbylånga är centralort i Mörbylånga, belägen på sydvästra Öland cirka 15 km söder om Färjestaden.
Det lilla samhället vid havet är lugnt och barnvänligt. På senare år har det påbörjats planläggning och byggnation av ett nytt bostadsområde vid hamnen och norra viken.
Den äldre delen av samhället, Gamla Köpingen, har flera vackra gator med karaktär av sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. Bebyggelsen mellan havet och torget består av tidstypiska trähus med idylliska trädgårdar.
Här finns en badplats och en gästhamn och sommartid lever det fina gamla torget upp med caféer och restauranger.
Söderut från Mörbylånga når man snabbt det stora Alvaret, bronsåldersgraven Mysinge hög och fornborgen Bårby borg.
Norrut ligger Haga park med fina sandstränder och ett av Sveriges populäraste windsurfingområde.

Karta

Ansvarig mäklare

Anders Gardefalk
Jur.kand/Fastighetsmäklare